ВРАЖАЛЕЦ


Автор: Ст. Л. Костов
Постановка: Георги Спасов
Участват: Димитър РачковАсен БлатечкиХристо БонинЛюбомир НейковСветлана БонинДеси Бакърджиева

Гледайте постановката "Вражалец":

В този прочит на Вражалец няма да откриете нотки на морализиране. Това е един ярък разказ по пиесата на Ст. Л. Костов за алчните, но симпатични селяни, които остават излъгани от обигран мошеник. На фона на бутафорен пейзаж поп Стайко ще задиря селските моми, минавайки с мотопед по сцената. Пародиен е образа на кмета, а Манчо ще омайва селските активистки Цвета и Босилка. Няма да липсват сексуалните закачки – осъвременени и цветисти. Съвременен рисунък на спектакъла придава и музиката на ФСБ.
Финалът е открит: героят на Димитър Рачков пита публиката: ”На кого се смеете? На себе си?“





ant2

123456789101112


До Петрова
04.12.2010 10:40 ч


36
Така.....най-напред ще започна с това,че вероятно сме се виждали с Вас т.к. противно на написаното от Вас предположение ходя на театър поне 3 пъти седмично и смея да твърдя,че посещавам качествени неща(като това определение не включва чалга заведения и "Вражалец" ) И ще Ви кажа кое е театралмо.Театрално е "Дон Жуан"!"Хъшове"!"Полет над кукувиче гнездо"!!! Още един пример бих Ви дала за пиеса,осмиваша българския манталитет-"Балкански синдром" на Мариус Куркински.Това е фино изопачаване на истината!Но се съмнявам,че Вие бихте разбрали посланията на тази постановка! :)
И защо решихте,че аз съм от онази публика,която шлюпи семки (използвах Вашата така литературна българска дума :) ) и ходи на театър с "голо пъпче" ?!В голяма грешка сте.Аз съм човек близо до театъра и тази среда като цяло и бих Ви посъветвала да изберете произволни 10 български талантливи артисти и да ги попитате за мнението им за "Вражалец" .10 от тях ще ви кажат същото,което споделих и аз!Тогава пак ще коментираме кой е смешния.Хора на изкуството,отдадение на театъра не бигха могли да харесат това и НЕ го харесват,вярвайте ми! Колкото до чалга заведенията....за мен това представление се харесва именно на една голяма част от чалга аудиторията и точно заради това залата е пълна с подобни екземпляри.Публиката на сериозните представления е коренно различна и ако Вие наистина сте театрална публика би трябвало да сте го забелязали,но....не сте!
Всичко добро желая на Вас и на така културния Ви живот! ;)
Одобрение 139 от 262 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Василева
04.12.2010 10:09 ч


35
Имам мнение и не смятам,че ми е забранено да го изказвам. В графата "Добави коментар" има следните две поета: Име: и Мнение: използвала съм и двете.Това е място,в което мога да изразя мнението си,а ако Вие не сте съгласен/на с него може да напишете своето,но не и да ми държите сметка за какво губя времето си.

послепис: Госпожица съм ;)
Одобрение 131 от 250 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

До Василева
30.11.2010 17:31 ч


34
Г-жо ако сте загули 130 мин от живота си за тази "тъпа" постановка защо губите още от вашето "скъпоценно" време да пишете фермани по постановката.
Одобрение 122 от 246 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Петрова
30.11.2010 17:22 ч


33
До Г-жа Василева
Уважаема Г-жо Василева,
Много са ми странни и смешни хора като Вас!!! Явно нивото Ви е такова..."ИЗГУБЕНИ 130 МИН.ОТ ЖИВОТА МИ" Може би в чалга -заведение ще Ви е по интересно. Не разбирам какво търсят хора като Вас въобще в театралните зали!? Не знам дали имате изобщо познание за съдържанието на тези български пиеси, каквато е "Вражалец". Да сте чували термина "сатира", и какво означава? Коментирате публиката в театъра-да, това е члга-културата в България в момента. Виждала съм хора дори да шлюпят семки в залата. Да, наистина е българският манталтет, и пиесата точно това усмива. Но това няма нищо общо с перфектната игра на нашите театрални актьори. А те са много и са на невероятно ниво. Аз съм човек, който почти няма пропусната постановка. Гледала съм театър и в чужбина. Но там публиката не отива със дънки и голи пъпчета....
Българските актьори, и не само в тази постановка много добре отразяват липсата на интелект в нашето общество. Това за нас трябва да е плач през сълзи. А как според Вас трябва да се играе....Не се ли сещате, че това е решение най-вече на постановчика и на сценариста, което е уникалното в театъра. А след това идва и невероятно изиграната роля от актьорите.
Моят съвет към Васе-просто не ходете на театър-това изкуство не е за Вас, не е за хора, които не го разбират. И ако човек дава мнение, то трябва да е компетентно. Моля, запазете си тези неадекватни и некомпетентни критики за себе си. Останете си със здраве!!!!
Одобрение 128 от 262 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Василева
26.11.2010 18:40 ч


32
Това бяха близо 130 загубени минути от живота ми.Успях да се усмихна на общо 4-5 места и да се засмея едва на 2.През повечето време направо ми се плачеше.Плачеше ми се,че съм свидетел на тази пародия.130 минути наблюдавах простотия,мирисане на мишници,на обувки,евтини,плоски смешки,издаване на нечленоразделни звуци,чекнене и подскачане.Колкото до актьорската игра...(до колкото това може да се нарече така,защото по-скоро граничеше с циркаджийство)....без думи останах!Блатечки беше единствения,койтодържеше образ без издънки,за сметка на не много убедителната му кратка роля на циганин.Деси Б. беше изтерична и фалшива...А в момента,в който Рачков излизаше на сцената,просто ми идваше да си тръгна.Това,което показва Рачков в това "представление" не е нищо по-различно от скечовете му в Пълна лудница.4 пъти излезе от образ и се разсмя,като 2 от тези 4 пъти просто излезе,върна се,каза:"Ще започна наново" след което с Любо Нейков повториха безумния си скеч.Дори не успя да продължи от там където прекъсна.След това Нейков си забрави текста,на Рачков и това му се видя много смешно.Както и да е ... после Рачков успешно се върна в ролята си на див селяндур,в която така умело се е вживял в последните години.За капак вкара и така познатия ни "Бай Брадър",с което тотално завърши поредицата от вече до болка познати ни лафове.И до последно не успя да укроти крайниците си,които некоординирано размяташе през всичките тези,позорни за българския театър 130 минути.Накрая застана най-сетне мирно и попита публиката:"Защо се смеете?Това сте вие!На себе си се смеете! "Горко ни ако точно това сме ние,но още по-тъжно е,че тези хора вярват,че така "ще ни отворят очите"Има много по-фини начини да се изкара наяве този български манталитет.И народа се трепе за билети....Купувайте....и се смейте на себе си....Щом това ви забавлява..
Одобрение 150 от 274 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Зрител
18.11.2010 01:49 ч


31
Малей-й-й... К'ъв боклук!
Одобрение 128 от 251 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Серж
05.11.2010 14:55 ч


30
На мен, много ми хареса.
Беше много забавно.
Одобрение 120 от 238 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Стеляна Тренева
03.11.2010 19:18 ч


29
ПЪЛНО Разочарование...Много слаб сюжет и нищо ново от актьорите...Не гледайте тази пиеса!
Одобрение 131 от 252 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Ивета
19.05.2010


28
Ами... изгубено време в съботната вечер, когато можех да прочета някоя хубава книга или да гледам същото това в даден БГ сайт за видео споделяне (да не го рекламирам, въпреки че всички го знаят) във версията му на телевизионен театър, която няма нищо общо с тази "боза" която гледах....

Наистина си е булеварден театър, постановка за масите от моловете, да не ходят само по молове, ами да видят и театър какво значи. За мен тази постановка е направена чисто с цел да се печелят пари, защото малко сме хората вече, които ходим на театър и трябва все някакси да се привлекат всичките тия хорица дето обикалят по моловете... Нищо против актьорския състав (въпреки, че по телевизията е достатъчно да ги гледаме, би трябвало малко да могат да излезнат от телевизионните си образи), хората все пак и пари трябва да изкарват... Но нека не се внася "чалга" културата и в театъра поне!

А на всички, които им е харесало - ми той Рачков си го каза накрая: "На кого се смеете, на себе си?"
Одобрение 139 от 258 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Ляче
11.05.2010


27

Като видях само Рачков и Нейков...ми стана ясно дали ще я гледам тази постановка. Като прочетох за какво става дума ми се затвърди мнението, че "Сълза и смях" е на много ниско ниво и прави главно булевардни театри, които са по-близко до телевизията, отколкото до театъра . "Мармалад" - е жалката постановка, която съм гледал в моя живот и си тръгнах много преди края. Като добавим "Фенове" (не знам дали се играе още) и разни подобни, които не им помня имената...просто..
Одобрение 120 от 237 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара


123456789101112







Най-коментирани постановки
 Лекция №1 за народното творче... 133 коментара
 Вражалец 116 коментара
 "Ножица - трепач" 78 коментара
 Живак 56 коментара
 ДЪРВО БЕЗ КОРЕН 45 коментара
  45 коментара
 "Много шум за нищо" 40 коментара
 Страхотни момчета 39 коментара
 Операцията 39 коментара
 Записки на един луд 35 коментара
 
 
Анкети към постановки
Най-интересен въпрос
Кой не е убиеца в пиесата?
"Ножица - трепач"
( 777 отговора )
Най-труден въпрос
Как е истинското име на Алекс?

( 0 верни от 0 отговора)
Най-лесен въпрос
Кой от тримата братя-войводи не е от Бимбеловия род?
Как Инджето не стана цар
( 1 верни от 1 отговора)
 
Най-разглеждани постановки
4.
6.
 





 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker