ВРАЖАЛЕЦ


Автор: Ст. Л. Костов
Постановка: Георги Спасов
Участват: Димитър РачковАсен БлатечкиХристо БонинЛюбомир НейковСветлана БонинДеси Бакърджиева

Гледайте постановката "Вражалец":

В този прочит на Вражалец няма да откриете нотки на морализиране. Това е един ярък разказ по пиесата на Ст. Л. Костов за алчните, но симпатични селяни, които остават излъгани от обигран мошеник. На фона на бутафорен пейзаж поп Стайко ще задиря селските моми, минавайки с мотопед по сцената. Пародиен е образа на кмета, а Манчо ще омайва селските активистки Цвета и Босилка. Няма да липсват сексуалните закачки – осъвременени и цветисти. Съвременен рисунък на спектакъла придава и музиката на ФСБ.
Финалът е открит: героят на Димитър Рачков пита публиката: ”На кого се смеете? На себе си?“





ant2

123456789101112


Николай Стоянов
10.05.2010


26
Постановката е пълно разочарование. Не мога да разбера как е възможно Нейков и особено Рачков да не могат въобще да излезнат от телевизионите си роли. Ако искате да видите образите които тези "майстори" в жанра изграждат просто си включете телевизора на BTV. Аз не искам да гледам в театъра това, което дават и по телевизията. Останалите актьори са ОК, но това не е достатъчно да заличи лошото впечатление. Дори на моменти ми се струваше, че на Асен Блатечки му писваше на моменти от лигавщините по сцената.
Одобрение 132 от 252 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Богомилова
29.04.2010


25
Постановката е прекрасна,жалко че я поставят само в София!
Одобрение 114 от 236 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Ина
29.04.2010


24
Prodavam bileti za "Vrajalec" na 08.06.2010 g.
Ako nqkoi ima jelanie - 0878 17 05 08

Продавам билети за "Вражалец" на 8 юни 2010.
Ако някой има желание - 0878 17 05 08
Одобрение 113 от 226 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Биляна Ракова
15.03.2010


23
Купих си карта-25лв/Редовно си купувам карти и не мога да ги използвам/Надявайки се,че няма да имам проблем със закупуване на билети."ДА АМА НЕ"
От месеци проверявам...,дори на 11.01.2010 в 14.00ч.нямаше нито един билет?!!Как става-касата отваря в 9 или 10ч. и за 2-3ч. са вече изчерпани?!!Аз съм молила да запазя,но НЕ МОГЛО/а може би за други може/Дали ще доживея да гледам "Вражалец",за който съм чела и слушала все хубави отзиви????Искам само 2 билета,толкова ли е много?!!!!Дали има кой да ми помогне??????
Одобрение 114 от 226 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

весна
23.02.2010


22
КОга ще го дават пак???
Одобрение 113 от 225 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

ааааа
17.11.2009


21
Аз го гледах тази вечер в Пловдив. Шапка им свалям на всички, неуписуемо удоволствие е да се гледат Димитър Рачков, Любомир Нейков, Светлана Бонин, Асен Блатечки. Десислава Бакърджиева. просто едно ГОЛЯМО БРАВО!
Одобрение 118 от 233 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

елица
23.10.2009


20
Привет! Аз също бях от държаните пред вратите на театъра в онази злополучна вечер и вече бях забравила за разигралата се сцена. Но прочетох във в. 24 часа от събота на последната страница как едва ли не закъснелите хора са искали да разбият вратите, а представеният като потърпевш персонал не е знаел какво да прави и бил заливан с вода - ха ха ха. Това ме изпълва с голямо възмущение, тъй като не отговаря на истината. По-арогантно поведение от въпросната инспекторка и някои от разпоредителките не бях срещала, вместо да ни се беше извинила тя играе ролята на жертва!? Препоръчвам да директора на театъра да се запознае обстойно с въпроса и да, нека да има полиция на входа, за да може да предпазва гражданите от своеволията на самозабравили се служители, които са за да са в услуга на гражданите, а не да се надсмиват на хората.

Одобрение 117 от 231 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

samy
14.10.2009


19
Ние сме от София.
Бяхме си взели билети за постановката на 09.10.2009г. от 19,00 ч. около месец преди това и с нетърпение очаквахме деня на представлението. Какво беше учудването ни, когато отидохме пред театъра в 19,05 ч. и заварихме вратите заключени, а хора, които бяха дошли преди нас да тропат по вратата и да молят да ги пуснат. Отношението на персонала беше повече от гнусно. Разхождаха се вътре, смееха се и сочеха табела, че представлението е започнало. Започнахме да си искаме парите след като не ни пускат, но инспекторката, която беше вътре се държеше нагло, смееше се и казваше, че сме закъсняли и няма да отвори. По-голяма гавра по отношение на персонал - клиенти не бяхме срещали. Бяхме се събрали вече около 15 човека, часът беше вече 19,10 и напрежението ескалира. Всички си искахме парите и казвахме, че това е центъра на софия, има трафик, трудно се паркира и т.н. и т. н. Инспекторката си говореше по телефона вътре в някаква кабина, сочеше ни и се хилеше като малоумна. Бяхме възмутени от такава наглост и злоупотреба със служебно положение. След това започна да се разхожда с ключовете пред вратите и да ни казва да се махаме, че няма да отключи, а тъй като сме викали, щяла да се обади на полицията. Казахме и да се обажда на който иска, но в такъв случай да ни сторнира билетите и да ни върне парите. Възрастният човек от охраната на няколко пъти искаше да отвори, но великата инспекторка не му разрешаваше. Тази сага продължи до около 19,20 ч. След като ни показа, колко е велика, с ехидна усмивка реши да отвори и да ни пусне да "сме догледали представлението, за което сме закъснели". Един от мъжете си беше купил вода, която й изля на главата, друг един ритна табелата, няколко жени възмутени и казваха, че поведението и е под всякаква критика и това е безобразие, а едно момче я заплю. Хората започнаха да се карат, стана страшен скандал. Инспекторката крещеше, че нямало да връща пари и ние тръгнахме да влизаме в салона, а разпоредителките ни викаха, че лесно сме влезнали, но да сме видели, как ще излезнем???
И това се случва в Театър "Сълза и смях".....
След като влезнахме в салона, разбрахме от наши близки, че представлението точно е започнало, нищо не сме изпуснали, а преди това се е чувала разправията на стълбите.
Постановката много ни хареса, но със сигурност ще мине много време преди да отидем отново в този театър, ако все пак отидем, тъй като не сме търсачи на силни усещания. Просто искахме да изкараме с приятели една спокойна петъчна вечер след уморителната седмица, да се отпуснем, да се посмеем, а то една инспекторка, която все пак е обслужващ персонал да ти отрови и вечерта, и уикенда. Разбира се, представлението свърши и ние си излезнахме без проблем. Чудя се ако беше викнала полиция, какво щеше да обясни, но както и да е.
Питам се, кому беше нужен този екшън - на една възрастна жена, която стана за посмешище, приличаща на мокра кокошка, на един персонал който видял отново пълен салона, реши да се държи надменно, или на хората каталясали след натовареното ежедневие, решили да разпуснат?

Одобрение 119 от 237 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Пламена
02.07.2009


18
Аз съм от Русе и също искам да гледам постановката, но докато разбера, че ще идват, вече няма билети. Знае ли някой кога отново ще са тук да дебна за билет.
Одобрение 112 от 225 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Десислава
18.06.2009


17
Снощи беше постановката в Русе много добра постановка, а изпълнението беше брилянтно.Радвам се ,че имаме такива актьори.
Одобрение 115 от 232 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара


123456789101112







Най-коментирани постановки
 Лекция №1 за народното творче... 133 коментара
 Вражалец 116 коментара
 "Ножица - трепач" 78 коментара
 Живак 56 коментара
 ДЪРВО БЕЗ КОРЕН 45 коментара
  45 коментара
 "Много шум за нищо" 40 коментара
 Страхотни момчета 39 коментара
 Операцията 39 коментара
 Записки на един луд 35 коментара
 
 
Анкети към постановки
Най-интересен въпрос
Кой не е убиеца в пиесата?
"Ножица - трепач"
( 777 отговора )
Най-труден въпрос
Как е истинското име на Алекс?

( 0 верни от 0 отговора)
Най-лесен въпрос
Кой от тримата братя-войводи не е от Бимбеловия род?
Как Инджето не стана цар
( 1 верни от 1 отговора)
 
Най-разглеждани постановки
4.
6.
 





 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker