РЕВИЗОР


Автор: Н. В. Гогол
Превод: Христо Радевски
Режисьор: Мариус Куркински
Сценография: Никола Тороманов
Композитор: Емилиян Гацов
Художник на костюмите: Анна Панайотова
Участват: Владимир КарамазовМариус КуркинскиРени ВранговаАлександра ВасилеваЮлиан ВерговЙосиф ШамлиПламен ПеевДеян АнгеловЦветомира ДаскаловаЛеонид ЙовчевДимо АлексиевПавлин ПетруновСава ДрагунчевВеселин АнчевВалентин БалабановКалин ЯворовВалери СегменскиВиктория КолеваМилена АтанасоваАлбена СтавреваВяра ТабаковаВасил ДрагановПетър ПондевВиктор ТаневЙордан Петков

Гледайте постановката "Ревизор":

ant

Работно време: понеделник - петък : 9.30 - 19.30 ч. събота и неделя : 11.30 - 19.30 ч. вторник - неделя: 14.00 - 20.00 ч. тел.: 02 / 811 92 27, 811 92 59
Адрес: северно крило, откъм ул. "Славянска", срещу Министерство на отбраната южно крило, в дясно от главния вход на театъра, откъм ул. "Иван Вазов"ant2

1234


pepi
24.06.2015 22:50 ч


21
Вчера гледах пиесата и беше страхотна.Невероятно изпълнение БРАВО
Одобрение 4 от 6 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Бай Кольо
20.11.2014 20:59 ч


20
Ревизор е чудесна драматургия, но тази постановка е слаба и скучна. В пъти беше по-добра на Сатирата преди години. Да харесваш Мариус не значи да харесваш слабите му постановки. Браво на Павлин Петрунов, младокът слага в джоба си големите звезди.
Одобрение 8 от 13 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Цветелина
26.10.2014 14:33 ч


19
Съжалявам за тези, които не са харесали постановката и си мислят ,че осквернява тази на Гогол! Разбира се ,че една постановка трябва да се осъвремени, иначе кой ще я гледа, разбира се ,че трябва да има хумор. Не всеки може да разбере дадена постановка, за това театъра трябва да бъде гъвкав, да може да докосне всеки по един или др начин- един с хумор, др със смисъл , трети - и с двете. Мариус е велик! Той е направил тази велика постановка в нещо свое , пречупил я е и я е осъвременил! Копирането на се цени!
Одобрение 10 от 12 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Цветелина
26.10.2014 14:17 ч


18
Мариус е велик! И въпреки негативните коментари, които прочетох, реших да видя тази постановка, защото знаех ,че няма да ме разочарова! Няма такава страст, каквато се изля на сцена, през цялото време актъорите даваха100% от себе си, което е изключително трудно за една толкова дълга постановка от 3 часа и полувина! Останах без думи, поклон! (постановката се състоя на 25.10.2014 в Народния театър)
Одобрение 8 от 12 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

KrASka
19.05.2014 20:48 ч


17
Съжалявам, но не ми хареса! Напълно съм съгласна с коментара на Виктор /16/.
Не очаквах да видя едно такова оскверняване на класическа пиеса на сцената на храмът на Мелпомена. Беше пошло, вулгарно и просташко!
Е, господа театрали - не само чалгаджии идват на постановките Ви! Идват и нормални интелигентни хора. Мислите ли, че бих искала отново да си причиня това и да дойда на постановка в НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР ИВАН ВАЗОВ?
НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ ТАЗИ ПИЕСА ДА БЪДЕ ГЛЕДАНА!
ПАЛЕЦ НАДОЛУ!

Междувпрочем част от публиката си тръгна още в антракта.:) Останалите щяха да си тръгнат след първото ръкопляскане, но актьорите отново излязоха на сцената, без да имат бис.
Колкото до хвалебствените коментари по-надолу: Не им вярвайте, това са платени клакьори.
Жалко е, че в Храмът на Мелпомена толкова са свалили нивото и са принизили ИЗКУСТВОТО до чалга.:(
Много съм разочарована!
Одобрение 10 от 22 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Виктор
18.05.2014 13:44 ч


16
Потресен съм!!!
Със сигурност мога да кажа, че когато прочетох Ревизор на Гогол мечтаех да го видя на театрална сцена, мечта, която бе брутално осакатена от абсолютния фарс, който Куркински нарича постановка. Със сигурност Гогол се върти в гроба си и със сигурност не това е посланието на творбата му. Даже умът ми не го побира как е възможно една толкова добра пиеса да бъде осакатена толкова зле.
Героите бяха представени елементарно, пошло, грозно с акцент на ефтин комерсиализъм, така че да се харесат на фасулковците, както е казал бай Ви Пенчо Славейков, и беше като пиеса правена от фасулковци, за фасулковци.
Играта на актьорите беше силно неестествена, изпълнена с абсолютно излишни и изкуствени моменти на съспенс, които ги няма в пиесата дори. Самия Мариус не е подходящ да играе градоначалника, та замислете се, това е герой - селянин, ояден от взимане на рушвети и далавери, долен, продажен, трябваше най-малкото да е някой по-възрастен и по-пълен, по-мазен. Дългите му монолози и начина му на интерпретация на образа не бяха уместни, на места се създаваше тягостна, като че ли трагична атмосфера, сякаш гледаш Крал Лир, а не Гогол.
Имаше изключително много пошли, грозни, долни сексуални препратки, които КАТЕГОРИЧНО не са Гоголеви, на всяка втора реплика някой се хващаше я за пакета, я показваше жестове привични по-скоро на Христо Стоичков, отколкото на актьор от Народния театър, не коментирам ужасно отвратителната сцена на секс, отново не по пиесата, която беше вдъхновена от може би нечие мръсно подсъзнание. Не гледахме, нито Декамерон, нито Чосър, но за сметка на това надминахме и двете.
И като заключение нямаше ни помен от прочутия тънък хумор на Гогол, за който навсякъде се говори. С две думи, не препоръчвам на никого, който уважава себе си и интелекта си, да ходи на това нещо. Ако имах възможност бих казал върнете ми парите.
Одобрение 17 от 24 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Мира
21.12.2013 23:55 ч


15
Велика постановка и актьорско изпълнение! Поклон пред таланта!
Одобрение 9 от 15 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

natalie_f
07.03.2013 00:47 ч


14
С две ръце препоръчвам постановката! Разбирам и двете крайности в мненията, но според мен напълно е пресъздадена дълбочината на произведението. Нормално е да не може да се разбере и оцени ако не се вникне в дълбочина. Особено втората част е много силна. Не е нужно да се уточнава, че играта на Мариус Куркиснки е просто брилянтна ...Гледайте го!
Одобрение 17 от 24 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Лина
05.03.2013 03:15 ч


13
Да, постановката е тежка, да - дълга е, мащабна е и изисква усилие и от страна на зрителя. Но това не мисля, че е минус. Има интересни режисьорски решения. На места като че ли не всички актьори провеждат със сърце и душа задамите си, но главните роли са много добре изиграни. Създава се усещане за света, който персонажите населяват, за един хаос и безнаказаност.
Да, Гогол е, но в случая не е направено с цел да бъде смешно. Има, разбира се, такива моменти, но цялостното послание те завлича на едно не много хубаво място, където ти разбираш, че не би искал да живееш.
За мен представлението си струва. Просто не ходете с идеята да се посмеете. Макар че невероятната игра на Мариус, а и на Карамазов съдържа в себе си и силен комедиен заряд. Има от какво да се изненада човек, има и какво да научи. Това са едни добре прекарани 3 часа. Едни смислени 3 часа. С една дума -Препоръчвам.
Одобрение 12 от 16 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Стоян
08.02.2013 00:22 ч


12
Харесвам Народния театър и често ходя на постановки там. Тази е една от малкото, които не ми харесаха особено. Трудно толкова дълга постановка може да задържи вниманието на зрителя. Имаше и забавни моменти, но като цяло е тежка постановка. Владо Карамазов ме изненада с много добра игра, Мариус Куркински (това без да е изненада) също беше на ниво, но самата постановка... нищо особено.
Одобрение 6 от 11 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара


1234Най-коментирани постановки
 Лекция №1 за народното творче... 133 коментара
 Вражалец 116 коментара
 "Ножица - трепач" 75 коментара
 Живак 41 коментара
 Операцията 39 коментара
 Страхотни момчета 37 коментара
 "Много шум за нищо" 36 коментара
 Спанак с картофи 32 коментара
 Записки на един луд 31 коментара
 Ревизор 31 коментара
 
 
Анкети към постановки
Най-интересен въпрос
Кой не е убиеца в пиесата?
"Ножица - трепач"
( 727 отговора )
Най-труден въпрос
Как е истинското име на Алекс?

( 0 верни от 0 отговора)
Най-лесен въпрос
Кой е авторът на спектакъла „Като трохи на прозореца“?
Като трохи на прозорецa
( 42 верни от 42 отговора)
 
Най-разглеждани постановки
1.
3.
8.
Живак 282871
 

 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker