Театрални новиниКонцерт на АКАГА, работилници по квилинг и кукловодство и ... хумор от Германия

16.06.2012

Концерт на АКАГА, работилници по квилинг и кукловодство и ...  хумор от Германия

Концерт на АКАГА, работилници по квилинг и кукловодство и ... хумор от Германия

на ART SPACE от 15 до 21 юни 2012 г.

Нова, интересна, и вече лятна седмица предстои на ART Space.

Петъчният ден ще започне с игра, обмяна на идеи и среща с хора от различни сфери, с които може би никога не бихме се засекли.  Ако аниматор срещне експерт по промените в климата =? Ако сценарист срещне социален работник =? Ако ти срещнеш някого, чиято работа те вдъхновява и дава съвсем нова перспектива на твоята?
Приелите предизвикателството имат шанс да видят идеите си с ново око и да станат част от раждането на гениални идеи за интерпретирането на някои от най-наболелите социални теми.
Събитието „MEET FOR CHANGE - NETWORKING game for social change” е от 11 часа и се организира от „Фабрика за идеи” в рамките на Mеждународния фестивал за анимационно кино „Златен Кукер-София”.
Селекция на най-добрите анимационни филми на полското студио “Се-Ма-Фор” ще бъде показана от 21:30 часа. На 16 и 17 юни от 11 часа са уъркшоповете по квилинг за деца. Малчуганите ще научат как могат да материализират фантазиите си чрез хартия. Професионалистите от “Кадифе Крафт” ще им покажат специфичните техники на това изкуство.

По традиция вече съботният следобед е отреден за куклен театър. От 16:30 часа е Работилницата “Театър, кукловодство и пантомима” с Владимир Колишкин и Емилия Цанкова от Театър “Абсурд”.
Как за щяло и нещяло си създаваме проблеми един на друг и как докато ги разрешаваме тъпчем на едно място, ще можем да видим в куклената постановка на Театър “Абсурд” - ”Дядо вади ряпа” в изпълнение на  Васко Павлов и Владимир Колишкин. Кой ще извади ряпата и ще доразкаже приказката ще разберем от 19 часа.
От 21:30 на ART Space ще се прожектират за първи път наградените анимационни филми в третото издание на "Златен кукер - София''.

От 17 до 23 юни предстои нова провокация - ще видим  Германия в светлина, която по-малко познаваме. „DeutschlandSpaß/Хумор от Германия?! Защо не!” е кoмедиен филм-фест под открито небе. Фестът е организиран от Посолството на Германия в България и е част от поредица събития на тема немски хумор. В разнообразната програма са включени „Сбогом Ленин”, „Полска любовна история”, „Лято на балкона”, „Един мой приятел” както и „Храна за душата” /„Soul Kitchen” на любимия на българската публика Фатих Акин.

На 21 юни започва лятото и на ART Space ще го посрещнем както подобава - с музика и як купон. От 19 часа започва концертът на група АКАГА, който е организиран и е част от инициативата „Първо лято” на програма Хоризонт на БНР. Музикантите от Акага са подготвили куп изненади и разбира се ще чуем и много парчета от новия им албум „20 години”.

15 юни, петък

Международен фестивал на анимационния филм  "Златен кукер - София''
11:00 ч. Отворена дискусия “MEET FOR CHANGE - NETWORKING game for social change"
вход свободен

21:30 ч. Студио СЕ-МА-ФОР: Съвременни филми, 91 мин., вкл. носителят на „Оскар” за 2007 год. за късометражен анимационен филм „Петя и вълкът”
„Ихтис” – 2005, 16’, реж. Марек Скробецки
„Фантастичният цветарски магазин” – 2001, 15’, реж. Павел Партика
Една вълшебна история за един цветарски магазин, който магически оживява след като собственикът си тръгва. Макари тел се развиват във въздуха и се преплитат, образувайки фигури на мъже и жени. Те се обличат в венчелистчета на пъстри цветя и когато всичките са подходящо облечени, балът на цветята започва.
„Петя и вълкът” – 2006, 30’, реж. Сузи Темплетон
“Петя и вълкът” е историята на едно младо момче, което отива на една поляна, против волята на дядо си, за да хване вълк. Вълкът пък е преследван и от най-добрите ловци на селото. Но с помощта на своите приятели – животните, Петя хваща вълка използвайки само едно ласо. Смелият Петя, придружен от ловците и животните, се превръща в героя на селото.
„Куфарът” – 2012, 10’, реж. Яцек Лещански
„Каракас” – 2006, 10’, реж. Анна Блашчик
"Каракас" е вдъхновен от приказката "Младеж" на Джоузеф Конрад. Това е история за постоянното пътуване на един моряк до Банкок, разказана в художнически рамки. Филмът "се носи", между замечтани, импресионистични илюстрации на пътуването по море - историята на един вечен мечтател.
„Дългоушко” – 10’, Крищов Брзозовски
”Дългоушко” е сериал за малки деца и е направен с цел да покаже ценности като приятелството, мъдростта, благородството и честността. Филмът има за цел да внуши положителни стандарти на поведение и внимание към последиците от лошото поведение.
цена на билетите: 5/3 лв.

16 юни, събота

Международен фестивал на анимационния филм  "Златен кукер - София''
11:00 ч. Уъркшоп по квилинг за деца с “Кадифе Крафт”
Малчуганите ще научат как могат да използват техниката, за да материализират фантазиите си. Професионалистите от “Кадифе Крафт” ще им покажат как и какво точно да правят със специфичните за това изкуство хартиени материали.
вход свободен

16:30 ч. Работилница „Театър, кукловодство и пантомима” с Владимир Колишкин и Емилия Цанкова от театър “Абсурд”  цена за участие: 5лв.

19:00 ч. „Дядо вади ряпа” - куклена постановка на Театър “Абсурд”
Участват: Васко Павлов и Владимир Колишкин
Ателие: Румяна Сестримска, Худ. Консултант: Мирослав Стоилов
„ – То ряпа не се вади току така, то трябва да се седне, да се помисли, да се организира, да се състави план и едва тогава, евентуално, да се извади.”
Понякога сами си създаваме проблеми един на друг, за щяло и нещяло, и докато ги разрешаваме тъпчем на едно и също място. Кой ще извади ряпата и ще дораскаже приказката, елате и вижте 
цена на билетите: 5лв.

Международен фестивал на анимационния филм "Златен кукер - София''
21:30 ч. Наградени филми
цена на билетите: 5/3 лв.


17 юни, неделя

Международен фестивал на анимационния филм  "Златен кукер - София''
11:00 ч. Уъркшоп по квилинг за деца с “Кадифе Крафт”
вход свободен

“DeutschlandSpaß/Хумор от Германия?! Защо не!” – комедиен филм-фест под открито небе - в рамките на инициативата на Посолството на Германия в София 
21:00 ч. Даниел Брюл, Катрин Зас и Чулпан Хаматова в „Сбогом, Ленин! ” – 2003, 116 мин., реж. Волфганг Бекер
Носител на куп награди, вкл. Европейски филм на годината. Касова комедия за първите месеци след падането на Берлинската стена в Източен Берлин.
На 7-ми октомври 1989 г. Кристине Кернер от Източен Берлин получава инфаркт, изпада в кома и се събужда 8 месеца по-късно, когато Берлинската стена вече е паднала. Докато тя е била в кома, западно-германските автомобили, веригите за бързо хранене и западните стоки са залели бившата Източна Германия и обединението тече с пълна сила. Болното сърце на Кристине няма да може да понесе драстичните промени и нейните деца решават да й ги спестят. Те дават всичко от себе си, за да запазят духа на ГДР в нейното 79 м² панелно жилище, но планът им се оказва много трудно осъществим.
вход свободен
 
18 юни, понеделник

“DeutschlandSpaß/Хумор от Германия?! Защо не!”
21:00 ч. „Полска любовна история” – 2008, реж. Моника Ана Войтило, 75 мин.
Немско-полска предколедна комедия за предразсъдъците и как да се освободим от тях.
Малко преди Коледа в Полша се срещат двете противоположности - Макс и Анна. Младият адвокат-сухар Макс проучва по поръчка на баща си бивши „германски“ имоти, а освободената студентка Анна прави всичко възможно да й бъде открадната колата, за да вземе застрахователната премия. Плановете им за престоя в чужбина обаче се объркват и въпреки взаимната си антипатията двамата трябва да продължат пътуването си заедно.
вход свободен

19 юни, вторник

“DeutschlandSpaß/Хумор от Германия?! Защо не!”

21:00 ч. „Лято на балкона” – 2005, реж. Андреас Дрезен, 110 мин.

Меланхолична комедия за любовта, приятелството, безработицата и за комичното в ежедневието.

Всяка вечер двете приятелки Нике и Карин се срещат на балкон в стара кооперация с жилища под наем в Източен Берлин и правят това, което обичат да правят някои жени когато са сами – да се смеят, клюкарстват, пият и философстват за любовта, живота и за мъжете-мечта, които така и не се появяват. Когато един ден шофьорът на камион Роланд влиза в живота на Нике, приятелството й с Катрин се пропуква. Докато Катрин се отдава на депресията и алкохола, то Нике осъзнава, след няколко срещи с Ролад, че той всъщност не е за нея.

вход свободен

20 юни, сряда

17:30 ч. Работилница „Театър, кукловодство и пантомима” с Владимир Колишкин и Емилия Цанкова от Театър “Абсурд”
          цена за участие: 5лв.

“DeutschlandSpaß/Хумор от Германия?! Защо не!”

21:00 ч. Мориц Блайбтрой в „Храна за душата” – 2009, реж. Фатих Акин, 96 мин.

Комедия на Фатих Акин за закъсал немско-гръцки расторант в Хамбург.
Зинос е млад собственик на „Soul Kitchen“, слабо посещаван ресторант за шницели и кюфтета в старо фабрично хале в Хамбург-Вилхелмсбург. Когато неговата приятелка Надин отива в Шанхай за няколко месеца, нещата започват да се случват едно през друго: данъчните му конфискуват музикалната уредба, здравната служба иска да затвори заведението му, а неговият брат и дребен престъпник Илиас го моли да го назначи на работа. Ситуацията се променя едва когато Зинос се сецва, спира да готви и назначава ексцентричния готвач Шейн...
вход свободен

21 юни, четвъртък

19:00 ч. Концерт на Акага в рамките на инициативата „Първо лято” на програма Хоризонт на БНР.
           вход свободен
“DeutschlandSpaß/Хумор от Германия?! Защо не!”
21:30 ч. Даниел Брюл в „Един мой приятел” – 2006, реж. Себастиан Шипер, 87 мин.
Една история за приятелството извън обществените норми.
Карл е преуспял: той е млад, заема отговорен пост в реномирана застрахователна агенция, кара скъпа кола и обича свалките. Точно когато смята, че е постигнал всичко, среща специалиста по живота Ханс. Не минава дълго и Ханс научава Карл да се наслаждава на ежедневието, да кара лимузината си гол и не на последно място – кои жени истински си заслужават вниманието.
вход свободен
 


всички новини февруари » 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker