ВРАЖАЛЕЦ


Автор: Ст. Л. Костов
Постановка: Георги Спасов
Участват: Димитър РачковАсен БлатечкиХристо БонинЛюбомир НейковСветлана БонинДеси Бакърджиева

Гледайте постановката "Вражалец":

В този прочит на Вражалец няма да откриете нотки на морализиране. Това е един ярък разказ по пиесата на Ст. Л. Костов за алчните, но симпатични селяни, които остават излъгани от обигран мошеник. На фона на бутафорен пейзаж поп Стайко ще задиря селските моми, минавайки с мотопед по сцената. Пародиен е образа на кмета, а Манчо ще омайва селските активистки Цвета и Босилка. Няма да липсват сексуалните закачки – осъвременени и цветисти. Съвременен рисунък на спектакъла придава и музиката на ФСБ.
Финалът е открит: героят на Димитър Рачков пита публиката: ”На кого се смеете? На себе си?“





ant2

123456789101112


Daniela Sokolova
03.02.2011 13:11 ч


46
Kupuvam bileti za postanovkata "Vrajalec" na 9ti fevruari ili sledvahstata.
Daniela
Одобрение 112 от 225 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Нели Шабанова
02.02.2011 20:51 ч


45
Когато чуя мнения,които са на два различни полюса и се водят толкова ожесточени спорове за един спектакъл мога само да кажа- Браво! На целия екип! На всички! Успяли сте поне в едно - да породите ЧУВСТВА! Добри или лоши, се говори и дискутира за вас и играта,за пиесата и даже за персонала.
Има за всеки по нещо във Вражалец! Кой както го разбира! А в пиесата се казва - Остави го,Манчо народа!Ти гледай по-горната класа!
А този вид представления са като за нас,по-долната класа.И ни разсмиват!А после май ни се плаче.
От мен простичкия човек,в стил комшийски -Евалла,че още има театър,пък било то и за простите!
Одобрение 131 от 253 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

калина
21.12.2010 16:01 ч


44

Подържам мнението на г-ца Василева,
Одобрение 128 от 245 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Nerazbral
16.12.2010 13:54 ч


43
Ha-ha....
Taq Vasileva mi e qsna sto e oste gospojica, ama i wie gospojo sto se zanimvate s kuhi hora? Kat ne i haresva teatara, da hodi pri ovcite,
to i Ra4kov go kaza- ti mu govori6 pak to i si rupa i blee, beeeee
Одобрение 117 от 246 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

До Петрова
12.12.2010 01:50 ч


42
Ако наистина целта ми е била да ми обърнат внимание...успях!Вие ми обърнахте повече внимание отколкото съм очаквала! :) Благодаря Ви искренно!
Колкото до кривата ракета....крива е когато е недоволна,когато един продукт е качествен,аз ликувам.Но тук темата не е Камен Донев или Сашо Морфов или някое друго голямо име,на което да се възхитя истински!И това е форум,да.Покажете ми къде пише да си запазим отрицателните мнения за себе си?!И пак Ви казвам....явно не съм единствения "негативен","неодухотворен","крив" човек тук.Замислете се.Ако бях единствена,може би и аз щях да се замисля дали грешката не е в моя телевизор.
Помолих Ви най-учтиво да прекратим тази тема,но очевидно Вашия позитивизъм не може да спре да пише :) Мисля,че продуцента на представлението трябва да Ви плаща за тази яростна защита (ако вече не го прави ;) )
Искренно се надявам това да е последния коментар по темата.Ако не харесвате написания от мен коментар относно представлението....имате опция "одобрявам" или съответно "не одобрявам".Натиснете колкото пъти Ви се позволява "не одобрявам".Нямам нищо против,но спрете да пълните форума с обиди по хората с мнение. :) Хора като мен ще се реализират,и се реализират.
Чудя се,Вие,реализираната....защо се занимавате с мен?!
Бих Ви помолила да не ми отговаряте.Аз отговора за себе си го знам!
Одобрение 142 от 266 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Петрова
11.12.2010 18:02 ч


41
Уважаема Госпожице Василева!
Нямам никакво намерение да Ви налагам своето мнение. Ако имате да кажете нещо хубаво, добре, ако не-замълчете. Ако сте толкова голям „ТЕАТРАЛ”, за каквато се мислите -качете се на сцената, и ни покажете как трябва да бъдат изиграни тези роли.Оплюхти всички актьори. Опитах се да Ви кажа, че ми е омръзнало от самозванци като Вас, които мислят ,че разбират от всичко, които само критикуват другите, защото завиждат и не могат да се реализират сами. Явно наистина сте от тези, които си мислят, че превъзхождащ останалите. Много е лесно да плюеш -трудно е да покажеш ти какво можеш, и да се зарадваш истински на чуждите успехи. Но явно това Ви е много непонятно. А Вие решихте ,че Ви правя характеристика. Не аз, а Вие се опитвате да го правите. Е, това си е Ваш проблем, дерзайте, дано успеете...... Важната тук обаче не сте Вие, а постановката. Има достатъчно хора, които я оценяват. Ако намате на какво да се радвате в живота си-потърсете проблема в себе си, и не ни занимавайте с Вашето черногледство и негативизъм. Актьорите ни са прекрасни, всички, и всеки си има своите ценности. Всички хора, които се занимават с култура са важни, защото вече наистина са малко.И от всеки от тях има какво да се научи! Но, не можеш да накараш слепия да прогледне! А ние, останалите позитивни сме щастливи, защото в тази малка по жители държава, имаме много кадърни хора. А такива като Вас само пишат по форумите....дано някои да им обърне внимание- че сте били хора с мнение. Е, всички го имаме. Но слава Богу-повечето можем да се зарадваме на хубавите неща от живота, и го правим. Има една народна реплика: „На крива ракета, и космоса й пречи”. Дано някой ден се научите да цените хората, и техния труд. Останете си със здраве!
Одобрение 130 от 268 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

До Петрова
11.12.2010 10:37 ч


40
Уважаема,още от момента,в който прочетох коментара Ви не разбрах точно каква е причината да се палите така . Погледнете по-долните коментари...явно е пълно с "неудохотворени" хора,неразбиращи от театър и сатира.Аз нямам против хората,които харесват тази постановка.За всеки влак си има и пътници и не съм седнала да плюя по хората,написали хубави мнения.Аз написах СВОЕТО мнение!...Получих,обаче,характеристика на личността ми,на една персона,която не познавате,а оплюхте по доста смешен начин,само защото имам мнение.Да,различно от Вашето,НО ВСЕ ПАК МНЕНИЕ! :) Кажете ми,Вие,позитивния човек,одухотворения човек,това достойно ли е?Не смятам,че темата тук е каквъв човек съм аз щом,представете си, не харесвам това "изкуство",но Вашия коментар,за жалост,разми малко темата.Това е безумие!Можех и аз да Ви кажа колко сте жалка и духовно бедна щом харесвате това,но не мисля,че е важно това и не смятам,че трябва да Ви анализирам.Не мога да кажа дали ходите на театър,защото не знам.И не е жалкото това,че го харесвате.Театъра е субективно изкуство!Жалкото е,че не уважавате това,че на друго човешко същество не му харесва това,което на Вас се харесва.И щом говорим за уважение....след като използвате обръщението "госпожо" към мен,силмвол на искренното Ви уважение,....е смешно да започнете с това а надолу в коментара Ви да бълвате предположения за личността ми.Уважението в отговора Ви го няма!Сега бих искала да прекратим тези писаници,т.к. сме вече далеч от представлението,а именно то е темата тук!
Всичко добро Ви желая!Продължавайте да ходите на театър :)
Одобрение 130 от 251 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Петрова
10.12.2010 23:44 ч


39
Уважаема ГоспожиЦЕ Василева!
На първо място направете си справка за кого се пише Госпожица! И помислете защо аз съм използвала към Вас учтивата официална форма Госпожо-може би заради възпитанието си, и с искрено уважение към Вас! Но това не е тема в момента.
По повод въпроса Ви дали съм гледала : Дон Жуан", "Хъшове", "Полет над кукувиче гнездо" и "Балкански синдром" на Мариус Куркински. Не случайно Ви попитах дали знаете траскрипцията на определението ”сатира”! Гледала съм всички посочени. А последната и предпоследната, както следват съм гледала съответно на премиера и предпремиера. Както и предишната постановка "Балкански синдром", преди около 7 години, която разбира се беше и с друг атьорски състав. А Вие…..направихте ли разликата между предишната и сегашна постановка…съдържанието е еднакво…само това.Не може да се прави сравнение между нито една постановка, та било то и с еднакъв сюжет и тема. Във всяка една има стойностни неща, които човек може да види, ако обаче има душа, интелект и сърце. И всяка има своето послание(както казахте) да така е, но от всичко написано от Вас е видно, че Вие не сте го разбрали-поне във „Вражалец”. Това е българският манталитет, за който писах-постоянното плюене по всичко. А особено е грозно, когато колеги плюят колеги ( което писахте за 10-те талантливи актьора) -може би от това няма да може да се излекува нацията ни. Ако те найстина са талантливи, нормалното поведение ще бъде да оценят работата на колегите, и да се стремят да бъдят по-добри, по-големи професионалисит утре….това се нарича градивно поведение. Но явно има доста ченогледи хора като Вас, а посочвате и актьори….замислете се. Дали това критикуване Ви прави по-щастлива…..или по-одухотворена??? Или просто имате нужда от внимание ???
Може да сте „човек близо до театъра и тази среда като цяло”, и да сте израстнала и на театралната сцена, или да сте близка с много актьори…..Може да сте гледали всички постановки по света…..Това обаче не Ви прави разбираща, както виждам. Защото количеството не гарантира качество. Бъдете по-позитивна! Понеже се опитвате да ми правите характеристика! За себе си мога да кажа следното: Не обичам абсурдни личности, които, независимо от възрастта си, не са пораснали. Както и не понасям хора, които не спорят за съдържания, а за имена и его-та; които лежат на чужди лаври; или се смятат за елит, превъзхождащ останалите.
Ако не можете да изпитате удоволствие от усилията на някои да Ви информира, или да докосне съзнанието и сърцето Ви с добрата си игра….наистина няма смисъл да си губите времето…не само въпросните 130 минути.
С Уважение, Петрова!

Одобрение 125 от 252 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Боряна
10.12.2010 15:27 ч


38
Купувам билети за "Вражалец":
089 7733866 за 22 Декември 2010
Одобрение 112 от 226 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

фен
04.12.2010 11:39 ч


37
Напълно споделям мнението на г-ца Василева. Истинските ценители на театъра не се редват на тази пиеса.
Одобрение 139 от 257 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара


123456789101112







Най-коментирани постановки
 Лекция №1 за народното творче... 133 коментара
 Вражалец 116 коментара
 "Ножица - трепач" 78 коментара
 Живак 56 коментара
 ДЪРВО БЕЗ КОРЕН 45 коментара
  45 коментара
 "Много шум за нищо" 40 коментара
 Страхотни момчета 39 коментара
 Операцията 39 коментара
 Записки на един луд 35 коментара
 
 
Анкети към постановки
Най-интересен въпрос
Кой не е убиеца в пиесата?
"Ножица - трепач"
( 777 отговора )
Най-труден въпрос
Как е истинското име на Алекс?

( 0 верни от 0 отговора)
Най-лесен въпрос
Кой от тримата братя-войводи не е от Бимбеловия род?
Как Инджето не стана цар
( 1 верни от 1 отговора)
 
Най-разглеждани постановки
4.
6.
 





 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker