Театрални новиниМартенската музикална програма на Държавна опера-Русе

10.03.2014

Мартенската музикална програма на Държавна опера-Русе
Мартенската музикална програма на Държавна опера-Русе предлага на своите почитатели букет от разнообразни събития – концерти, балетни, оперетни и оперни спектакли, както и специален афиш за децата и техните родители. Държавна опера-Русе първа ще се присъедини към националното честване на 100 годишнината от рождението на световния бас Борис Христов с концерт на оперната прима Мариана Цветкова и Пламен Бейков – едни от последните ученици на великия певец и педагог. Държавна опера-Русе е основен участник в МФ „Мартенски музикални дни” – предстои бляскава премиера на операта „Хофманови разкази” от Жак Офенбах. Изборът отново е рядко поставяно заглавие, което за първи път ще бъде представено в Русе. Постановката е копродукция с Македонската опера и балет. Солистите, хорът и оркестърът на Държавна опера-Русе ще представят две от големите концертни програми на фестивала под диригентството на Найден Тодоров и Георги Димитров. В навечерието на Международния ден на жената зрителите ще могат да прекарат приятни мигове с „Веселата вдовица” от Лехар, а на осми март – почитателите на изящния танц могат да изберат да си подарят незабравима вечер с русенския балет в най-новата постановка на „Ромео и Жулиета” и „Полет към светлината”. Камерната сцена ще приюти най-запалените меломани с бароков концерт и концерт на Валдхорните на Русенската опера. Детският афиш включва най-новия спектакъл на Студио за съвременни към театъра „Фрийдъм” „Имало едно време”, балетния спектакъл „Звездният миг на малкия Стефчо или Крнавал на животните” и гостуването на Варненската детско-юношеска опера с мюзикъла „Джекил”. Русенската опера няма да забрави и своите приятели извън Русе – театърът ще гостува със свои концерти и спектакли в Севлиево, Плевен, Елена и София.

НА БОРИС ХРИСТОВ

100 години от рождението на Борис Христов
КОНЦЕРТ НА МАРИАНА ЦВЕТКОВА И ПЛАМЕН БЕЙКОВ

На 5 март, от 19.00 часа в зала Филхармония ще се състои вълнуващ галаконцерт с посвещение към великия български бас Борис Христов. На 18 май се навършват 100 години от рождението на емблематичния за България глас, превърнал се в еталон и символ на голямата българска оперна певческа школа по света. В концерта ще участват световната оперна певица Мариана Цветкова и басът Пламен Бейков, хор „Дунавски звуци” и оркестърът на Държавна опера-Русе. На диригентския пулт ще застане австрийският диригент Антъни Арморе. В стилната програма на концерта ще прозвучат арии и песни, дуети от Бетовен, Верди, Вагнер, Шостакович, Парашкев Хаджиев, Мусоргски и др.
Оперната прима Мариана Цветкова се връща винаги в своя роден град Русе с много трепет, емоция и радост и специално за русенската публика ще предложи истински вокални бисери от своя богат репертоар. Пламен Бейков ще се присъедини с изискано подбрани ефектни арии и песни за бас от различни стилове и епохи.

Сопраното Мариана Цветкова и басът Пламен Бейков са едни от последните ученици на прославения български оперен певец Борис Христов. Като съвсем млади певци те имат възможността да специализират в неговата Българска академия за изкуство и култура (Accademia Bulgara di Arte e Cultura) в Рим от средата на октомври 1990-та до края на април 1991-ва година.

С този концерт Русенската опера първа се присъединява към поредицата от събития, посветени на 100 годишнината от рождението на Борис Христов у нас и в чужбина.

Луксозен осмомартенски подарък за почитателите на изящния танц
РОМЕО И ЖУЛИЕТА балет по музика на П.И.Чайковски
ПОЛЕТ КЪМ СВЕТЛИНАТА по музика на Чайковски, Гершуин,
Масне, Пиацола, Росини
Хореорафия Силвия Томова
Художник на декора и костюмите Салваторе Русо /Италия/
репетитори Марияна Захариева и Милен Харалампиев, асистент режисьор Елена Колева.
Следващият спектакъл е на 28 март, от 19.00 часа

Ако още не сте избрали своя подарък за празника на любимата жена, на съпругата, на майката, на дъщерята, на всички дами, които заслужават Вашето внимание, не се колебайте да поднесете своя различен, но незабравим подарък! Една вечер с Русенския балет в най-новия впечатляващ премиерен спектакъл „Ромео и Жулиета” и „Полет към светлината”. На осми март от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Русе в спектакъла на балета „Ромео и Жулиета” ще танцуват Весела Василева и Даниел Тичков в ролите на Жулиета и Ромео, Десислава Манева - Синьора Капулети, Павел Кирчев / Синьор Капулети/, Галина Велчева / Синьора Монтеки/, Христо Ангелов / Синьор Монтеки/,  Михаил Дамянов /Падре Лоренцо/. В „Полет към светлината” ще видим Станислава Караджова, Светослав Маринов, Анжелика Добрева, Мариан Янков, Огнян Иванов, Моника Илиева, Цветелина Катрин Котова, Даниел Тичков, Антон Иванов, Елена Харалампиева, Стоян Фъртунов, Галина Христова, Десислава Манева, Ирена Барбукова, Весела Василева, Георги Иванов, Галина Велчева, Детелина Кремакова, Грета Георгиева, Павел Кирчев, Десислава Велева, Светлана Добрева, Елеонора Стефанова, Роксана Димитрова, Беатрис Раева, Елка Радулова, Христо Ангелов, Деян Добрев, Михаил Дамянов, Александър Марков.
Специално за осмомартенския спектакъл солист на тангото по музика на Пиацола ще бъде Галина Христова.
Историята на Ромео и Жулиета е разказвана и пресъздавана, обичана и търсена, преоткривана и преповтаряна във времето. И като че ли всеки има своите очаквания....
Този път оживява фантастичната увертюра на Чайковски „РОМЕО И ЖУЛИЕТА”. Много композитори са отговорили с музиката си на вечните теми от шекспировата драма за забранената младежка любов, но Чайковски, заедно с Прокофиев  и Берлиоз, се подрежда на върха в списъка. В период, когато Чайковски все още не се е наложил като композитор, Милий Балакирев, който се определя като наставник на руските композитори, му възлага да напише симфонична творба на тази тема. След премиерното представяне на творбата /1869/  Балакирев съветва композитора да я преработи. Това се случва през 1880 година. В първата версия Чайковски започва с една нежна любовна мелодия, която впоследствие  отпада. Във фантазията на композитора Жулиета се появява като малко момиченце, чийто образ се развива и проследява в музикалния текст. В преработения вариант – фантастичната увертюра започва с молитвата на Падре Лоренцо и като че ли всички събития вече са се случили. Историята на враждуващите родове се запазва и в двата варианта.
Хореографът Силвия Томова се опира именно на тази идея. Балетът „РОМЕО И ЖУЛИЕТА” започва с благословията на Падре Лоренцо, който вече знае всичко....
Като от легендарния филм на Дзефирели на сцената се подреждат героите от шекспировата драма – картината е толкова впечатляваща, че за миг зрителят забравя, че присъства на балетен спектакъл. Солистите в ролите на Ромео и Жулиета са като преродени герои от романтизма – нежни, млади, толкова чисти в любовта си. Художникът на костюмите Салваторе Русо майсторски пресъздава автентичността на епохата във всеки детайл. А танцът е изразителен, виртуозен, аргументиран във всяко движение. Силвия Томова акцентира умело и задълбочено на психологическото развитие на образите. В цялата си концепция тя влага философските търсения на отхвърлените млади хора, които не приемат ограниченията на предразсъдъците.
„Желанието на Ромео и Жулиета да се освободят от тези норми ги среща. Всеки в бягството си намира нещо или някого....Но те са деца, все още са деца! Тяхната среща е страст, неосъзната, но истинска...Те търсят своята истина, търсят любовта, за която са готови на всичко – дори да застанат пред лицето на смъртта....Всеки има право на избор, дори в любовта! Тяхното бунтарство и нежелание да се примирят, преобръща и представите на възрастните, самозабравили се в своята изкуствена показност и фалшива добродетелност...Защо трябва да оценяваме любовта едва, когато я загубим...”
Балетният спектакъл „Ромео и Жулиета” няма тъжен финал...Всеки може да си представи какво ще се случи по-нататък.

Във втората част на балетната вечер зрителите ще преживеят още една истинска наслада за сетивата със спектакъла ПОЛЕТ КЪМ СВЕТЛИНАТА. Различни цветове на дъгата са вложени  в приказно красивите костюми, избрана музика от Росини, Чайковски, Масне, Пиацола, Гершуин ще прозвучи в унисон с цялата танцувална чувственост на спектакъла, ефирни движения и различни танцови техники ще приковат вниманието и ще позволят на публиката да се понесе в полета на своите фантазии. Червеното, синьото, зеленото, жълтото, бялото, черното, видимите и невидимите цветове на нашата душа.

Силвия Томова: „Спектакълът ПОЛЕТ КЪМ СВЕТЛИНАТА е замислен като послание за себепознание, преоткриване на силните ни страни и доближаване към природата. Цветовете на дъгата, както цветовете на чакрите въплъщават природната матрица, енергиите и заобикалящата ни вселена. Чрез танца и музиката се представят онези възвишени стойности, до които не можем всеки миг да се докосваме. Попадайки в магията на спектакъла, движението ни открива смисъла на живота, а музиката ни поднася свръхестествено усещане, пренасяйки ни в друго измерение...”

Предпразнично с „Веселата вдовица”
На 7 март, петък, от 19.00 часа почитателите на оперетата ще имат възможността да посрещнат ВЕСЕЛАТА ВДОВИЦА оперета от Франц Лехар. Режисьор на постановката е Огнян Драганов, сценографията е на Борис Стойнов, художник на костюмите Цветанка Петкова-Стойнова, хореография Марияна Захариева. Диригент Владимир Бошнаков. В ролята на Ханна Главари ще видим Теодора Чукурска – възпитаничка на Римската академия „Санта Чечилия” и започнала своя професионален път през периода на специализация в Академията за усъвършенстване на млади оперни певци към Миланската Скала с невероятен летящ старт. В ролята на Данило ще й партнира Марчо Апостолов – солист на Държавния музикален театър „Стефан Македонски”. В състава на „Веселата вдовица” ще участват още великолепният бас Стоян Стоянджов, когото публиката познава от колоритните му изяви в различни оперни и оперетни спектакли на Русенската опера, един от най-красивите български тенорови гласове Николай Моцов, прелестната Диана Василева, която отскоро се присъедини към елитния солистичен състав на Държавна опера Русе. Ще имаме възможността да аплодираме още Дилян Близнаков, Мирослав Христов, Пламен Троански, Йоланта Николаева, Стефан Пенчев, Мая Владимирова, Евгени Ганев, хора, оркестъра и балета на Държавна опера Русе.

Русенската опера за децата

„ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ“

На 1 март, събота, от 18:00 и 19:30 часа и 19 март, сряда,  от 10.30ч. и 12.30ч.

ЗВЕЗДНИЯТ МИГ НА МАЛКИЯ СТЕФЧО
ИЛИ КАРНАВАЛ НА ЖИВОТНИТЕ
На 5 март, сряда и 20 март, четвъртък от 10.30ч. и 12.30ч.,

ДЖЕКИЛ мюзикъл по музика Джон Мур
На 26 март, сряда, 19.00ч.


СТУДИО ЗА СЪВРЕМЕННИ ТАНЦИ FREEDOM
при ДО-Русе представя
„ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ“
мултимедиен детски танцов спектакъл

Хореография и режисура Анита Асенова
Музика и мултимедия Алекс Асенов
Костюми Теодора Бонева

„ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ“

вълшебните истории, които малки и големи обичат, разказани със словото на съвременните танци.

- Дядо, разкажи ни приказка…
- Имало едно време…
- Тази я знаем! Почакай, ще ти пуснем на таблета за феята Дзън-Дзън…
- ...Да! Хубава приказка е това. А сега да ви разкажа аз. Имало едно време…
- Уффф… Не я искаме тазиии… Знаеш ли за папагала РИО? Ето…, гледай!
- ...Рио… Той… Ще ви разкажа аз една история за тайнствените войни Русалиите. Знаете ли, кои са те? Не! Слушайте…
-------------------------------------------------------------------------------
Спектакълът обединява три миниатюри в един разказ:
Първата е за феята Дзън-Дзън, която включва музика и мултимедия от едноименния филм. Тази миниатюра е изпълнена от най-малките танцьори на танцовото студио, на възраст от 3-7 години.

Втората миниатюра също е вдъхновена от детски анимационен филм и е една история за папагала Блу от филма РИО. Изпълняват деца от 8 до 12 годишна възраст.

Миниатюра три е наречена „РУСАЛИИ“. Тя пресъздава български народен обичай. Музиката и мултимедията са авторство на Алекс Асенов и са вдъхновени от тайнството на българската традиция. Изпълнителите са на възраст от 15 до 18 години.

ЗВЕЗДНИЯТ МИГ НА МАЛКИЯ СТЕФЧО
ИЛИ КАРНАВАЛ НА ЖИВОТНИТЕ

балетен спектакъл за деца по музика на Камий Сен-Санс
Ще зарадва своите малки и пораснали почитатели отново през месец март – на 5 и на 19 март от 10.30ч. и 12.30ч. Хореографията е на Йордан Кръстев, репетитор Марияна Захариева, маските са на Янка Дойчинова, мултимедия и специални ефекти Теодор Цаков, асистент режисьор Елена Колева. Костюмите са проектирани и изработени в шивашкото ателие на Държавна опера-Русе. 
Великолепната музика на Камий Сен-Санс, е допълнена с познати за младите зрители съвременни поп мелодии. Характерните животински образи са претворени от солистите и кордебалета на Държавна опера-Русе. Улични танци и класика си подават ръка в един динамичен, весел и трогателен спектакъл. Хореографът Йордан Кръстев търси обединяващата сюжетна линия на всички независими една от друга музикални картини в „зоологическата фантазия” на Камий Сен-Санс. И това е историята на малкия Стефчо. Стефчо е талантлив млад танцьор, който решава да опита шанса си в съвременно шоу. Стефчо преживява своето първо разочарование. Строгото жури безпощадно го елиминира от конкурса. Отчаян Стефчо попада в един различен свят и там среща своите нови приятели – лъва, слона, магарето, костенурката, рибката, кукувицата, птичката, красивия лебед... И изведнаж всичко се променя. Стефчо открива радостта от смеха и приятелството, чувства се обгрижен и щастлив. Разбира, че в живота има много по-важни неща! И тогава започва Карнавалът на животните и той танцува заедно с всички  своя звезден танц!

На 26 март 2014 г. от 19:00 ч., на сцената на Държавна опера-Русе, ще бъде представен за първи път мюзикъла "ДЖЕКИЛ" на Варненската детско-юношеска опера при Общински детски комплекс –Варна с участието на оркестъра на Държавна опера-Русе.
Мюзикълът е създаден по известния роман на Робърт Луис Стивънсън "Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд"/1886 г.). Музиката е на Джон Мур, а автор на сценария и текстовете на песните са на Алекс Уейн.
Ганчо Ганчев - главен художествен ръководител и диригент на ВДЮО е автор на ансамблите, аранжиментите и оркестрацията на мюзикъла.
Мюзикълът "Джекил" бе представен за първи път в България миналата година. Подготовката във Варненската детско-юношеска опера за реализацията му започва още през 2011 година. През юни 2012 г. се проведе и кастинг за мъжките роли. Варненската детско-юношеска опера е единствена в България. През 2013 година тя отбеляза своя  20 годишен юбилей.
Творческият екип, осъществил реализацията на "Джекил" е в състав: Диригент Ганчо Ганчев, режисьор Костадин Бандутов, сценография и костюми Тодор Игнатов, хореография Денко Стоянов, хормайстор и корепетитор Миглена Шишева, вокален педагог Галина Станишева, театрален педагог Петя Петкова, балетен педагог Бистра Бъчварова.

В многопластовaта творба на Джон Мур действието, развиващо се през XIX век в Лондон, протича в 3 взаимносвързани сюжетни линии – една лондонска улица, домът на доктор Джекил, където той провежда медицинските си експерименти и театралната сцена, на която актьори представят „Красавицата и Звярът”. Техният спектакъл завършва с познатия Happy End, за разлика от мюзикъла, в който доктор Джекил, превърнал се в чудовището мистър Хайд, намира смъртта си.
„Мюзикълът е изключително труден за поставяне, както заради преплитането на трите действия в сценичния разказ и извеждане на общото послание, така и заради сложността на музиката. В изграждането на хармонията, във воденето на мелодията и гласовете са залегнали всички характерни особености на английската музика, дори фолклорните мотиви и рокът носят специфичния английски привкус. Второто действие с неговите дуа, триа и квартети има близко звучене до операта”, обяснява диригент-постановчикът Ганчо Ганчев

Камерна сцена
Със своята привлекателна Камерна сцена и срещи на публиката отблизо с водещите солисти и инструменталисти на състава, Държавна опера-Русе се стреми да привлече още по-голям брой зрители, които имат възможността да чуят рядко изпълнявани произведения, да аплодират своите любими артисти, да се почувстват част от семейството на Държавна опера-Русе. На 10 март, от 18.00 часа в познатото оперно фоайе Георгиос Филаделфевс /тенор/ и Валентина Василева /пиано/ ще поднесат на почитателите на барока концерт със загадъчното заглавие „Амарили по-сладка от розите”. Една много рядко изпълнявана в България програма от прецизно подбрани барокови произведения за висок глас и пиано, която обещава истинска наслада от финеса и красивите мелодични линии, създавани от бароковите композитори. Ще прозвучат творби на Скарлати, Качини, Калдара, Бах, Мартини, Лоти, Глук, Керубини, Чести, Фалкониери, Монтеверди и Росини.

На 31 март, понеделник от 19.00ч. зрителите могат да очакват още един атрактивен концерт в Оперното фоайе на Валдхорните на Русенската опера. Валдхорнистите Васил Влайков, Волен Генчев, Георги Стайков, Любомир Стоянов, Николай Цанев и Евгения Трифонова-пиано посвещават своя концерт на 100 години от рождението на Кирил-Карел Стари – основател на валдхорновата школа в България. В програмата на концерта талантливите музиканти са включили творби на Ярослов Кофрон, Иван Спасов, Кирил-Карел Стари.


Премиера
Русенската опера с премиера на операта „Хофманови разкази” от Жак Офенбах
В ролята на Хофман Калуди Калудов и Петър Костов
Александър Крунев в четирите превъплъщения на Злото

За българската публика името на композитора Жак Офенбах се свързва с комичните оперети и най-вече с великолепната творба „Хубавата Елена”. Много години Офенбах е развличал публиката, но в последната си творба до¬стига до драмата на самотата и разбитите илюзии, представена с романтична тъга, ирония и трагична гротеска. Композиторът разказва за последен път ед¬на мъдра, печална, но обаятелна музикална приказка. Офенбах не доживява премиерата на „Хофманови разкази", която се е състояла в Опера Комик в Па¬риж на 10 февруари 1881 година.

Операта „Хофманови разкази” е разпознаваема със своята „Баркарола” – прочутият дует на Никлаус и Жулиета, както и с арията на куклата Олимпия. Брилянтната мелодика в интермедиите, красивите дуети и ансамбли правят операта любима за всички, които са се срещнали или чуват за първи път музиката на „Хофманови разкази”. Петте действия се определят като пролог, три действия и епилог. Трите действия, разказващи три различни истории от живота на Хофман, са независими едно от друго, с изключение на това, че Олимпия се споменава в действието на Антония. Замисълът на Офенбах е следният: Пролог, Олимпия, Антония, Жулиета, Епилог. През ХХ век обаче действието на Жулиета е преди това на Антония. Причината, изтъквана от постановчиците, е фактът, че действието на Антония е по-ярко и пълноценно в музикално отношение. Австрийската режисьорка Урсула Хорнер с много елегантност и вкус посяга към оперното заглавие. Освен чисто драматургичните послания, режисьорката умело борави с различни изразни средства и пластични ефекти, вкарва фантастични и събирателни мистични образи в разказа си. В ролята на Хофман ще видим  Калуди Калудов и Петър Костов. Хофман е може би един от най-трудните, но най-богатите в актьорски план вокални образи в оперната литература. В различните превъплъщения на Злото ще се преобрази  Александър Крунев, който ще изпълни четирите партии – на Линдорф, Копелиус, Дапертуто и Доктор Миракъл. Ролята на куклата Олимпия ще бъде изпълнена от Диана Василева. Втората любима жена на Хофман – Жулиета ще бъдат Анна Дитри и Ангелина Манчева, а образът на нежната Антония ще бъде пресъздаден от Мария Цветкова и Владислава Гарвалова. Петя Цонева ще се превъплъти в ролята на Никлаус – този път приятелят на Хофман е неговият Ангел-хранител и неговата стара душа в интерпретацията на режисьорката Урсула Хорнер. Участват още Андреана Николова, Александър Баранов, Стилиян Минчев, Стоян Стоянджов, Калоян Христов, Георгиос Филаделфевс, Емил Желев, Момчил Миланов и др. Диригент Диан Чобанов. Сценография Мария Ветероска /Македония/, костюмограф Мария Папучевска /Македония/, дизайнер осветление Васил Лисичов /Македония/. Спектакълът е копродукция с Македонската опера и балет.
Премиерата на „Хофманови разкази” е на 19 март от 19.00 часа на сцената на Доходното здание в рамките на МФ „Мартенски музикални дни”.

Русенската опера ще участва в още две големи събития от програмата на МФ „Мартенски музикални дни”
24.03., понеделник, 19.00ч., зала Доходно здание
МФ Мартенски музикални дни
Със съдействието на Община Русе
КОНЦЕРТ
Диригент Найден Тодоров
Солисти Людмил Ангелов пиано
Даниела Караиванова сопран, Андреана Николова мецосопран
Александър Баранов тенор, Момчил Миланов бас
Хор “Дунавски звуци” Русе
Русенска филхармония
П. Владигеров – Концерт за пиано и оркестър № 3
К. Дженкинс – Меса за солисти, хор и оркестър “Въоръженият човек”

30.03., неделя, 19.00ч., зала Доходно здание
МФ Мартенски музикални дни
Със съдействието на Община Русе
ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ
Диригент Георги Димитров
Гиргина Гиргинова сопран Петя Цонева мецосопран
Александър Баранов тенор Пламен Бейков бас
Минчо Минчев цигулка Николай Минчев цигулка
Хор “Проф. Васил Арнаудов”
Русенска филхармония
Й. С. Бах – Кантата за солисти, хор и оркестър BW 150
Й. С. Бах – Концерт за две цигулки и оркестър
И. Стравински – Симфония на псалмите

ИЗВЪН РУСЕ
18.03.,вторник, 19.00ч., град Севлиево, Общински културен дом
Концерт Русалина Мочукова и Руслан Мъйнов
Диригент Владимир Бошнаков

20.03.. четвъртък, 19.00ч., град Елена, НЧ „Напредък”
ПРИЛЕПЪТ оперета от Йохан Щраус
Диригент Владимир Бошнаков
Режисьор  Светозар Донев
Сценография и костюми   Евгения Раева  Хореография  Анна Донева
Хормайстор  Стелияна Димитрова
Участват Марио НиколовРусалина Мочукова, Георгиос Филаделфевс,   Гиргина Гиргинова, Петя Цонева, Стоян Стоянджов, Владимир ПоповАлександър Баранов, Стефан Пенчев
Оркестър, пор и балет на Държавна опера-Русе

21.03., петък 19.00ч., град Плевен, НЧ ”Съгласие”, зала “Емил Димитров”
ЗВЕЗДНИЯТ МИГ НА МАЛКИЯ СТЕФЧО
ИЛИ КАРНАВАЛ НА ЖИВОТНИТЕ
балетен спектакъл за деца по музика на Камий Сен-Санс
Участват солисти и кордебалет на Държавна опера- Русе

25.03., вторник, 19.30ч., зала „България”, София
МФ Мартенски музикални дни
Със съдействието на Община Русе
КОНЦЕРТ
Диригент Найден Тодоров
Солисти Людмил Ангелов пиано
Даниела Караиванова сопран, Андреана Николова мецосопран
Александър Баранов тенор, Момчил Миланов бас
Хор “Дунавски звуци”
Русенска филхармония
Ф. Шопен – Концерт за пиано и оркестър № 1
К. Дженкинс – Меса за солисти, хор и оркестър - “Въоръженият човек__


Предварителна продажба на билети
Каса Опера: понеделник – петък 9:30 – 13:00ч. и 15:00 – 18:00ч.; тел.: 082 82 50 37, 0879 128 190
всички новини от Държавна опера - Русе »

профил на Държавна опера - Русе »

всички новини септември » 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker