Актьори


Едмонд Скот
Едмонд Скот

Едмонд Скот

Edmond Skot

Квалификации

2009 - / Национална академия за театрално и филмово изкуство “Кр. Сарафов”, София, България

Щатен преподавател по Съвременни Танцови Техники, Джаз Танц, Танцов Синтез и Хореограф.

Поканен в България като "гост-преподавател" в Академията, през 2009 г.; през март 2010 г. участва в конкурса за щатен преподавател по съвременни танцови техники и го печели. Назначен във факултет “Сценични изкуства” през април 2010. Сегашната му дейност включва, освен обучение на студенти от НАТФИЗ, ръководството на школа за танцови техники, създадена от него и администрирана от НАТФИЗ. Поставя и хореография и пластика за различни учебни постановски в Академията.
2010 -  / Театрален Колеж Любен Гроис София, България

Преподавател по Съвременни Танцови Техники и Хореограф

Преподаване по съвременни танцови техники на студенти по актьорско майсторсво на I, II и III курс за учебната2010/2011 и 2011/2012 година. Хореограф на учебните постановски „Карнавал в замък”, реж. Надежда Сейкова и „Домът на Бернарда Алба”, реж. Георги Новаков.
2009 / Кардамомо – Световна музика и танци Сан Хосе, Коста Рика
Театрален режисьр, Хореограф и Артистичен продуцент
Режисура, хореография и разработка на шоуто „Кардамомо...Просто екзотично” (колаж от жива музика и танци от Испания, Аржентина, Индия и други държави по света) с цел ежемесечни представления на различни фестивали и събития. Също така работа като ко-продуцент, мениджър и консултант по бранд рекламата, имиджа и продажбите на представленията на групата (която се състои от 9 избрани човека).
2006 - 2007 / Ансамбъл Палимпсест (САЩ) Сан Хосе, Коста Рика
Координатор на продукция, Консултант по режисурата и театралното представление
Представяне на „Ансамбъл Палимпсест” пред правителствени организации, ръководене на ко-продукцията с Министерството на културата в Коста Рика по отношение на мултидисциплинарното представление „Следейки Сублимацията” (танци, изпълнение на пиано на живо и видео прожекции) с музиката на Франц Лист. Планиране и изготвяне на програмата за репетиции, представления в университетите и в Сан Хосе. Връзки с обществеността, връзки с пресата и промотиране на ансамбъла и неговата работа за сезона в Театър де ла Данза, 2007.
2004 - 2009 / Корпорация Криейтив Дайвършънс / Собственик Сан Хосе, Коста Рика
Директор, Театрален режисьор, Организатор, Артистичен продуцент.
Промотиране, продуциране и спонсориране на събития, представления, артистични шоута и дейности с цел окуражаване на разбирането, изучаването и развитието на изкуствата. Организиране и създаване на шоута, представления и изложби за независими национални и интернационални творци, също така и предоставяне на логистичните и технически средства за по-добро управление на артистичния проект, имидж и представяне.
2002 / Warner Bros. Movie World Мадрид, Испания
Режисьор на шоуто, Хореограф и Мениджър на продукция.
Режисура, хореография и координация на шоу продукцията „Бъгс Бъни: Добре дошъл в Холивуд” от писателят и продуцент Стивън Дахлем (САЩ) за Увеселителния парк на Уорнър Брос. Movie World в Сан Мартин де ла Вега, Мадрид, базирано на анимационните герои на Бъгс Бъни и приятели. Кординация, ко-преводач и ко-режисьор на записите на дублаж и песните в испанската версия на шоуто в Барселона (което оригинално е създадено на английски език).

Образование

1978 - 1989 / Национален Уъркшоп по Танци (НУТ), Коста Рика. Национален Институт по Изкуствата; Балетен Театър де Еспасио; Център за Изучаване на Танцови Техники, Мексико. Техники: Греъм, Хосе Лимон, Съвременни техники, Балет, Джаз танци и Изучаване на хореографията.
1989 - 1990 / Главен Институт за чуждестранни студенти, София, България. Цялостен курс по Български език.
1990 - 1995 / Национална академия за театрално и филмово изкуство "Кр. Сарафов", София, България
Магистър по изкуствата с профилирано изучаване на Режисура за драматичен театър.
1998 - 2001 / Круизна линия на Дисни, Кейп Канаверал, САЩ. Трейнинг в обслужването на клиенти, управление на хотели, хотелски операции и управление на човешките ресурси.
Допълнителен професионален опит
1998 - 2001 / Disney Cruise Line Port Canaveral, Florida
Асистент Мениджър в обслужване на клиентите. Асистент Мениджър в обслужване на персонала, Обучаващ инструктор по операции на рецепцията.
Асистиране на около 2600 гости и 950 човека персонал на всеки круиз. Опериране с техните сметки. Предоставяне на информация и асистиране на гостите, членовете на персонала на круиза. Продажба на ваучери за крайбрежни екскурзии и услуги. Обслужване на комутаторното табло и рецепцията. Разработка на проекти за подобряване на услугите и човешките ресурси. Успешно ръководене на нощните смени като мениджър на хотела в продължение на няколко последователни месеца както на кораба MS. Disney Magic, така и на кораба MS. Disney Wonder.
1996 - 1997 / Проект БУФО / 2003-2004 - Съживяване Сан Хосе, Коста Рика
Изпълнителен продуцент, Хореограф, Театрален режисьор, Изпълнител
Координиране, намиране на спонсори и ко-продуциране на проекта заедно с WWF (Светоена фондация за дивият живот), както и с други спонсори. Маркетинг, производство, публичност, режисура и хореография на пиесата „Приключенията на Буфо, жабчето астронавт”. Музикална пиеса за околната среда предназначения за децата в училище. Министърът на образованието в Коста Рика награди тази пиеса, както и екипът, който работи по нея с официална Декларация за публичен интерес, като високо препоръчвана за националните начални училища и Президентът на републиката изпрати лично поздравително писмо.
1986 - 1987 / Театрална трупа Аркон Мексико, Мексико
Администратор, Асистен режисьор и Хореограф.
Администриране на трупата, хореография и координация на репертоарa, който Аркон изпълнява. Театралната трупа Аркон получава през 1987г, по време на моето управление, националната награда „Хектор Азар” от Мексиканската преса за Най-добра трупа на годината. Трупата успешно изигра повече от 130 представления на пиесата „Блясъкът на смъртта и живота” от Хоао Кабрал де Мело Нето с музката на Чико Буарке де Оланда. Аркон получи и други признания и почести за успешния репертоар от представления, представен през тази година..
1977 - 2010 / Коста Рика / Мексико / Австрия / България / Италия / Испания / САЩ
Режисьор, Хореограф – Преподавател по Танци и Театър, Треньор.
Хореография за Съвременни и Джаз танци на сцената за няколко професионални трупи.
Поставяне на сцена и режисура на рецитали, концерти, фестивали и маркетингови кампании. Преводач от/на Български/Испански/Английски. Съветник, консултант и учител към различни музкални, танцови или театрални студия, държавни и частни училищa по изкуствата, театрални и танцови къщи, артистични проекти и рекламни компании.

1980 – 1995 / Изпълнител в сапунени опери, извънредни предавания по телевизията, мизукални видеоклипове, телевизионни реклами, игрални и документални филми в Коста Рика, Мексико и България.
1994-1995 / Гостуващ изпълнител в Националния Музикален театър С. Македонски, София, България
1983 – 1987/ Мениджър и основател на театър Аркон; Студио Джаз 7 и Континентс Денс, Мексико .
1988 / Хореограф Конкурс Мис коста Рика’88. Сан Хосе, Коста Рика
Модел за студенти по изобразително изкуство в Академията по изкуствата, Виена, Австрия, 1995-1996 ; също така за училището по фотография EFA и независими фотографи в Мексико сити, Мексико, 1982, 1987; за Факултета по изкуствата към Университета в Коста Рика, 1978.

Езици
Испански, Английски, Български, Италиански и разговорен Френски.


Постановки с участието на Едмонд Скот

Новини за Едмонд Скот

28.8.2013
Есенен международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" 10 - 23 септември 2013
Едмонд Скот Музика: Кирил Дончев Участват: Ева Данаилова, Драгомир Драганов, Георги Гоцин, Пламен Димов, Даниела Стамова, Николай Йовин, Розалия Абгарян, Светла Рангелова, Екатерина Георгиева, Юлиян Петров, Милена Ерменкова, Никола Орешков,
 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker