ДЕКАМЕРОН


Автор: Джовани Бокачо
Режисьор: Диана Добрева
Сценография и костюми: Нина Пашова
Музика: Петя Диманова
Хореография: Татяна Соколова
Участват: Стефка ЯнороваАнтоанета Добрева – НетиРадина КърджиловаГергана ДандановаАнастасия ИнгилизоваЛуизабел НиколоваМимоза БазоваВеселин АнчевМилен МилановГеорги КъркелановТигран ТоросянАсен Кобиларов

Гледайте постановката " Декамерон ":


За тържеството на живота.
За любовта като страст и грях, но и ….
За любовта, като божествен дар и единствен път към безсмъртие.
За силата на човешкия дух,  който може да бъде по-страшен от чумата и по - свободен от живота.
За човека, който се смее в сянката на смъртта.
Диана Добрева

Декамерон” е спектакъл, който отдавна очаквате, но не можете да предвидите. Не можете да се подготвите за първата си среща с него, защото тя взривява. Разхвърля във въздуха наоколо всички постулати, стереотипи, представи и уговорки.

Стръв, страст, кикот, плът и бяс извиват огнени езици и парят фустите на човешката претенция. Похотта и моралът се увиват в единоборство без изход. Нагонът пропуква възпитанието, докато любовта безпомощно изтича от порцелановото си блюдо право в краката Ви. А Вие не можете да овладеете нито пристъпите на смеха си, нито лудия бяг на мислите си, нито … Нито сетивата, които лакомо ще се облизват за още и още от „Декамерон”,  за който не можете да се подготвите предварително.

Това е спектакъл, на който ще се отдадете с широко отворени очи, защото отдавна, отдавна очаквате.
Конструиран върху шест от възможните сто новели в „Декамерон” на Джовани Бокачо, „Декамерон” на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” донякъде напомня играта на петнайсетте младежи, които през 14 век бягайки от чумата и скуката се усамотяват, за да създадат измислено-правдоподобните си истории.  Леки и непосредствени изглеждат уменията на Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Екатерина Стоянова, Иван Радоев, Борислава Костадинова (гост), Милен Миланов, Мирослав Косев, Радина Кърджилова, Мимоза Базова, Стефка Янорова и Тигран Торосян да се преобразяват в тях. Изумителни актьори, които разиграват понятията Любов, Морал, Бог, Измама, Ревност, Глупост с добродушието и наивността присъщи на децата без да са деца. Превъплъщават себе си и дирижират телата си, така умело и майсторски, че държат любопитството будно във всеки миг от историята стара, като света.

Спектакълът е предизвикателен и смел в сценографията и костюмите на Нина Пашова, прелестен в музика на Петя Диманова и изящен в хореографията на Татяна Соколова.

Доколко „Декамерон” в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” е логично продължение в развитието на Диана Добрева? Безспорно, след академичното образование в Софийския университет и Сорбоната, след ролите в театъра и киното, след режисьорските награди – „Аскеер`07” за режисурата на „Медея”, Наградите от Страсбург 2008 и Авиньон 2011 за същия спектакъл, последван от „Макбет” и „Казанова” – „Декамерон” по Джовани Бокачо изглежда естествен. Но истината е, че подобно на всяко културологично събитие, „Декамерон” на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”  е плод от срещата, уменията, чувствителността и гениите на създателите си.

Конструиран върху шест от възможните хиляди новели на настоящето „Декамерон” на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” очаква зрителите си, готов да ги увлече с лекота и непринудено в играта на театър или истина, за да ги върне обратно на чумата или суетата по-устойчиви и по-смислени.
ant

Работно време: 11 - 19:10, събота и неделя: 11:00 - 19:10, телефон: 987 23 03
Адрес: София 1000, ул. Раковски 98ant2

12


Васил Петков
30.11.2019 22:40 ч


14
Постановката била средна работа....О ужас!!! Диана Добрева е един от най-великите режисьори на България! И ако някой не знае какво е Театър да отиде в Макдоналдс или да гледа новини по ТВ.
Одобрение 1 от 1 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Атанас Атанасов
15.03.2019 11:45 ч


13
5+/6
Заредете се за голяма доза смях. Не е за пуритани и консервативни хора.
Одобрение 1 от 1 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Васил Петков
07.02.2018 00:29 ч


12
Има изказвания и недоумения, като какво е това...???? и тъпо...!!!??? Явно от хора, които ходят случайно на Театър веднъж на 20 години...
Одобрение 7 от 9 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Момо
05.12.2015 13:40 ч


11
Изключително добре изиграна и поднесена постановка от страна на любимата ми режисьорка и едни от най-талантливите актьори!!! Забавлявах се искренно със цялата публика, докато не дойде време за последната история, която ме разчувства и ме трогна много. Бих го гледал отново и отново! Заслужава си изживяването, което ще се помни вечно.
Одобрение 6 от 10 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Григор Г.
14.11.2015 22:33 ч


10
Много амбициозно и много скучно! Жалко за добрите идеи!
Одобрение 3 от 6 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

В.Малинов
18.06.2015 10:58 ч


9
Имам питане - От понеделник по улиците на гр. Пазарджик са разлепени афиши за Декамерон , като е упоменато , че постановката ще бъде на 19-ти (петък) от 19:00 часа , но не е уточнено къде. Може ли да ми кажете къде в Пазарджик ще бъде тази постановка? В местния драматичен театър нищо не можеха да ми кажат.
Одобрение 1 от 1 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

teatralna
18.01.2015 11:44 ч


8
Постановката е прекрасна , отдавна не бях гледала толкова въздействаща пиеса, но наистина последната част беше доста драматична и контрастираше с всичко.
Одобрение 1 от 1 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Irena Petrova
20.03.2014 22:34 ч


7
Здравейте! Хареса ми постановката! Можете ли да ми кажете точната формулировка на думите на Изабета: Невенчани останахме на земята, вечни ще сме в небесата?
Одобрение 1 от 2 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Кирил Р.
12.02.2014 19:19 ч


6
Така, добрата новина на касата ми взеха за 2 билета, само парите за един.Заради св.Валентин, явно.Приятно.
Началото, мн добре, страхотно дори. Страхотна игра от всички, хореография уникално добра.Браво!Първите истории весели, забавни,'горещите' сцени изпълнени забавно. Уникална игра на вс 'монахини' и Нети-шпагати и после песни/супер!
НО, но,но..
последната история заби всичко, изтри положителното, зачеркна доброто настроение, скапа цялото взздействие на постановката.
Бавен, убииствено тъп драматизъм, глупава история, тотално в асинхрон с предните.Кому ли е било нужно, сигурно за да блесне в резюмето на някой критик.
Цялостно въздействе, след като падна завесата-ТЪПО.
Одобрение 4 от 7 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Обичащият театър
05.01.2014 12:42 ч


5
Това е една от любимите ми постановки.В постановката са представени 6 много добре избрани новели от общо 100.На мен най-много ми хареса последната.Невероятна игра на Радина Кърджилова.Тя играеше толкова добре и истински в ролята си на Изабела,че някой хора много се разчувстваха,а някои дори се разплакаха.За мен Радина Кърджилова е любимата ми актриса.Много добра режисура на Диана Добрева и естествено много добра актьорска игра на актьорите.Невероятен роман и на Джовани Бокачо!Препоръчвам ви постановката много искрено.От мен 6!!!
Одобрение 9 от 11 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара


12Най-коментирани постановки
 Лекция №1 за народното творче... 133 коментара
 Вражалец 116 коментара
 "Ножица - трепач" 75 коментара
 Операцията 39 коментара
 Живак 38 коментара
 Страхотни момчета 36 коментара
 "Много шум за нищо" 36 коментара
 Спанак с картофи 32 коментара
 Ревизор 31 коментара
 Записки на един луд 30 коментара
 
 
Анкети към постановки
Най-интересен въпрос
Кой не е убиеца в пиесата?
"Ножица - трепач"
( 718 отговора )
Най-труден въпрос
Как е истинското име на Алекс?

( 0 верни от 0 отговора)
Най-лесен въпрос
Кой е авторът на спектакъла „Като трохи на прозореца“?
Като трохи на прозорецa
( 28 верни от 28 отговора)
 
Най-разглеждани постановки
1.
2.
8.
Живак 254940
 

 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker